Fotokurs för konstnärer

Fotokurs för konstnärer

Nu har vår fotokurs för konstnärer startat. I helgen såg det ut som om Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad höll på att bygga om till fotostudio. Förhoppningsvis blir det så att det kommer att fotograferas mer där i framtiden. I helgen var det dags för första delen av en kurs som vänder sig just till verkstadens medlemmar och tillika konstnärer.

Att kunna marknadsföra sig är idag nödvändigt för den som vill verka som konstnär och till detta behövs inte minst bilder. Att fotografera sina konstverk är något som behövs för hemsidor, facebook, vernissagekort, mm. Det var detta deltagarna fick prova på i helgens fotokurs för konstnärer.

Raine Falkås fotograferar - Fotokurs för konstnärer

Här är det en koncentrerad Raine Falkås som fofograferar en av sina tavlor.

Det blev också en hel del arbete vid datorn. Bildbehandlingens grunder är också något som man måste behärska. Roligt men också knepigt för det finns så mycket man kan göra och så många olika sätt att göra samma sak på. Det blir förhoppningsvis en hel del frågor som dyker upp under arbetet med hemuppgiften.

 

bildbehandling kurs för konstnärer

Bildbehandling är fängslande. Kanske inte den bästa arbetsställningen men en bra placering om man vill titta många samtidigt. Pappersbord kan användas till mycket.