Mats Svensson Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad

Darkness and Light – utställning i Binneberg

Fotoutställning 9–26 maj

Under titeln darkness and light ställer vi och vår vän Ulla Taflin ut i Binnebergs tingshus.
För oss alla spelar kontrasten mellan mörker och ljus stor roll i skapandet. Utställningen kommer att bjuda på Ullas akvareller och grafik. Evas grafik samt ett fotoprojekt – Anno 2013 som vi arbetar med.

Anno 2013

Porträttfoto Björn Riise & Eva Riise.

För några år sedan köpte vi en ateljekamera från 1910-talet. Det visade sig att den fungerade och vi började fotografera med den. Det går inte fort att fotografera på detta sätt men det ger bilder med en speciell känsla. För att bli mobila har vi nu också en fältkamera från 1890.
På Skövde Stadsmuseum hittade vi bilder från 1900-talets början. Bilderna visade Skövdebor med olika yrken. Vi blev genast fascinerade av dessa bilder och har nu bett dagens Skövdebor att ställa sig framför kameran. I Binneberg kommer vi att visa några av dessa bilder.
Mer fotografihistoria här.

Grafik med fotopolymer

Grafik Eva Riise.

Fotopolymer erbjuder spännande möjligheter för konstgrafikern. Vi började arbeta med fotopolymer 2011 och det känns som om vi bara nosat på vad man kan göra. För fotografen så ger det också en möjlighet att arbeta vidare med sina bilder på ett kreativt sätt. Eva Riise visar sina fotopolymer tryck i Binneberg. Grafiska tryck framtagna med fotografier som utgångspunkt.

Akvarell

Akvarell & grafik Ulla Taflin.

“Akvarell för mig”
Egensinniga pigment.
Massor med vatten.
Transparens. Färgsjok.
Möten. Nebulosor. Avbrutna processer.
Glädje. Fascination. Frustration.
Total lycka!

Konstrunda

Binnebergs tingshus ligger vackert i den lilla byn Binneberg söder om Skövde. Den 9-12 maj är det konstrunda runt sjön Östen och det finns mycket roligt och intressant att titta på. Sjön Östen är en fågelsjö och eftersom våren är sen i år kommer ingen att missa detta. Länk till program för konstrundan kommer inom kort.

Vernissage 9 maj kl. 11-17

Kl. 15 blir det musikunderhållning. Mats Svensson, Ulf Uvesten och Marianne Magnusson spelar och sjunger Country Blues.

Kaffe och bröd finns att köpa i tingshusets café.

Darkness and Light – övriga öppettider

Konstrundan 9-12 maj kl. 11-17.
Övriga helger 18-26 maj lördag-söndag kl. 14-17.

Varmt välkomna!